Zůstaňme v kontaktu

Přihlašovací údaje vám zašleme na e-mail.

Plísňová onemocnění

Plísňovým onemocněním trpí děti, ženy i muži všech věkových kategorií. S přibývajícím věkem či se vznikem jiného onemocnění se poté pravděpodobnost nakažení zvyšuje. Za vznik obvykle mohou vláknité houby a mikroorganismy, které si uhnízdí ve vlhkém prostředí nebo na místech, kde je kůže porušená či oslabená. Plíseň na první pohled možná vypadá neškodně, může se ale poměrně rychle rozšířit a nadělat v těle pěknou paseku.

MÁME PRO VÁS ŘEŠENÍ

↓↓↓↓

C5 Callusan fresh rgb

Callusan FRESH -

PRO VLHKÉ A POTÍCÍ SE NOHY

Osvěžující pěna pro každého, koho trápí vlhké a potící se nohy. Krémová pěna Callusan FRESH zamává s nepříjemným pocitem v oblasti chodidel a dodá jim skutečný pocit svěžesti. Zabraňuje zápachu, reguluje pocení a chrání před vznikem plísní. Díky jojobovému oleji a glycerinu navíc pečuje o unavenou kůži. Ať už je důvodem zvýšeného pocení sport, tělesná námaha nebo nevhodná obuv, Callusan FRESH si s nepříjemnými příznaky rychle poradí.

PODÍVAT SE NA CALLUSAN FRESH

 

Příznaky plísní


Mezi hlavní příznaky plísňového onemocnění patří:

  • Svědění
  • Odlupování kůže
  • Šupinkovatění
  • Zarudnutí
  • Efekt rozmočené kůže
  • Nepříjemný zápach
  • Drolení kůže
  • Popraskání kůže
  • Bolest v postižené oblasti

 

Příčiny vzniku plísní


Plísně si libují v málo přístupných místech, vlhkém prostředí a na kůži, která je oslabená či poškozená - mezi prsty na nohou či pod nehty. Na vině přitom nemusí být nedostatečná hygiena, ale také snížená imunita nebo pobyt ve vlhkém prostředí, kde se mohou mikroorganismy přenášet z jednoho člověka na druhého - fitness centra, sprchy, bazény, wellness apod.

Někteří lidé mají také ke kožním onemocněním větší predispozice. Může za to nejčastěji cukrovka (diabetes), autoimunitní choroby, nadměrné pocení, špatné prokrvení nohou, stres, nevhodný životní styl, genetická predispozice, užívání léků aj.

Jak plíseň odstranit a jak ji předejít?


V počátcích stačí plíseň ošetřit povrchově - vhodnými přípravky, které zabrání množení mikroorganismů. Který prostředek je ten nejvhodnější by měl určit lékař či odborník. Plísní existuje mnoho druhů a na každý funguje něco trochu jiného.

U suché pokožky je také důležitá hydratace a pravidelné zvláčňování. V případě hodně rozšířeného onemocnění se doporučuje zahájit i vnitřní léčbu, aby se plíseň “bumerangově” nevracela.

Preventivní opatření, která zabrání rozšíření či vzniku plísně:

  • Vsaďte na prodyšné ponožky, případně ponožky se stříbrnými vlákny.
  • Nechte pokožku dýchat, př. přes noc nenavlékejte na nohy ponožky, v létě nohy neuzavírejte do obepnuté obuvi.
  • Noste pohodlnou a vzdušnou obuv.
  • Ručníky perte na teplotu minimálně 60 °C, aby se odstranily bakterie, plísně a jiné mikroorganismy (případně používejte dezinfekci na prádlo).
  • Dbejte na to, aby meziprstí a chodidla byla vždy suchá.
  • Ve veřejných koupelnách noste koupací obuv (sprchy u bazénů, ve fitness centrech apod.)

 

C7 Callusan rapid rgb

Callusan RAPID -

na suchou kůži se sklony k plísním

Suchá kůže na nohách bývá (stejně jako vlhká chodidla) náchylná k plísňovému onemocnění. Účinná pěna Callusan RAPID nabízí skvělé řešení pro ty, kteří chtějí zmírnit suchou kůži na nohou a zároveň zamezit vzniku plísní. Pěna obsahuje přírodní výtažky z islandského mechu a černého rybízu. Neobsahuje clotrimazol, přidaná barviva ani parfémy a navíc je vhodná i pro diabetiky.

Obsahuje 5% Urea (syntetická močovina) a je vhodný také pro diabetiky.

PODÍVAT SE NA CALLUSAN RAPID

03 Nailcare Nagel-Pflege Konzentrat + INCI rgb

Nailcare - tinktura -

proti plísním nehtů a vláčnou kůžičku

Každodenní péče a ochrana podle osvědčené receptury. Urea podporuje přirozenou vlhkost a udržuje nehtovou kůžičku vláčnou a jemnou. Extrakty z islandského mechu a černého rybízu poskytují ochranu před plísněmi. Stabilizační stříbrný komplex doplňuje celkovou péči anti-mikrobiálními vlastnostmi. 1-2 kapky denně nanést přímo na nehet a vmasírovat. Obsah až pro 750 aplikací. Dermatologicky testováno.

PODÍVAT SE NA nailcare - tinktura