Zůstaňme v kontaktu

Přihlašovací údaje vám zašleme na e-mail.

Tvrdé paty

Tvrdé paty jsou společně se zrohovatělou kůží jedny z nejčastějších problémů v oblasti chodidel. Mnoho lidí se však domnívá, že se jedná jen o estetickou vadu. Ztvrdlou kůži se poté snaží sami mechanicky odstranit, případně ji po večerech změkčují běžně dostupnými krémy. Což není úplně nejlepším řešením a naopak si tím mohou ještě více přitížit.

MÁME PRO VÁS ŘEŠENÍ

↓↓↓↓

C3 Callusan extra 300-125-40ml-rgb2

Callusan EXTRA -

ZVLHČUJE kůži a CHRÁNÍ jí PŘED POŠKOZENÍM

Krémová pěna pro každodenní péči o velmi suchou a drsnou kůži. Při pravidelném užívání zvlhčuje pokožku a chrání ji před poškozením. Obsahuje účinné 10% Urea (syntetickou močovinu), které zvláčňuje kůži a proniká i do jejich hlubších vrstev. Pěna pokožku nemastí, ale dodává ji přirozenou vlhkost a pružnost. Složení je obohaceno o kyselinu stearinovou, která navíc chrání kůži před nepříznivými vnějšími vlivy a vyrovnává mastící efekt.

Obsahuje 10% Urea (syntetická močovina) a je vhodný také pro diabetiky.

PODÍVAT SE NA CALLUSAN EXTRA

 

Proč vznikají tvrdé paty?


Příčinou tvrdých pat je dehydratace, tedy snížená schopnost pokožky vázat vodu. Kůže ztrácí svou přirozenou obranyschopnost, vlhkost, pružnost a elasticitu. Vznikají na ni suchá místa s tvrdou kůží, praskliny a šupinky. V důsledku toho je kůže citlivá a náchylná na poranění.

Tento jev se často objevuje u osob trpících cukrovkou či jiným chronickým onemocněním, které ovlivňuje prokrvování končetin a stav kůže. Suchá pokožka vzniká ale také vlivem nevhodné obuvi či nošením upnutého oblečení, hormonálními výkyvy či nevyváženou stravou. Příčin může být mnoho a někdy nemusí být ani na první pohled zřejmé.

Ať už je ale na vině nemoc, či špatná obuv, neměli bychom suchou kůži podceňovat. Pokožka totiž může vlivem dehydratace popraskat, zanítit se či nakazit se plísní.

Jak se zbavit tvrdých pat?


Pokud se kůže nedokáže sama zvláčnit, je potřeba vzít osud do vlastních rukou a pustit se do promazávání. K těmto účelům používejte vždy speciální přípravky na nohy bez obsahu tuků. Mastné krémy a masti vám při hydrataci pokožky nepomohou a mohou vám naopak ještě více uškodit. Tuky, které obsahují, ucpávají póry - pokožka nemůže dýchat, zahřívá se a vysušuje. Vzniká tak začarovaný kruh. Vsaďte proto na kvalitní nemastící přípravky.

Nám se na péči o suchou kůži nohou nejvíce osvědčily krémové pěny Callusan RAPID, HYDRO, FORTE a EXTRA. Obsahují syntetickou močovinu, která dodává kůži přirozenou vlhkost a příjemně ji zvláčňuje. Díky speciálnímu složení a příjemné krémové konzistenci přípravky Callusan pokožku příjemně hydratují a nezanechávají na ni mastný film. 

Co určitě nedělat:

Chcete-li mít nožky hladké, hebké a bez chybičky, v žádném případě se nepouštějte do mechanického neprofesionálního odstraňování tvrdé kůže. Pilníky, brusky a jiná udělátka odložte hned vedle mastných krémů a zaměřte se na správnou hloubkovou hydrataci.

Otázky a odpovědi


Proč mám tvrdé paty? Tvrdá kůže na patách vzniká především na základě nedostatečné hydratace pokožky.

Jak se tvrdé kůže zbavím? Správnou odpovědí na tento problém je navrácení přirozené vlhkosti pokožce, nikoli mastnoty.

Proč právě Callusan? Rychle a kompletně se vstřebává, nezanechává žádný mastný film, nezanáší kožní póry, dodává pokožce přirozenou vlhkost, NE mastnotu.

Co Callusan EXTRA obsahuje? 10% urea, avokádový olej, glycerin, shea máslo a kyselinu stearinovou.

Mám používat mastné krémy a vazelíny? Rozhodně NE !!!