Zůstaňme v kontaktu

Přihlašovací údaje vám zašleme na e-mail.

Suchá pokožka

Problém se suchou kůži na nohou trápí muže i ženy různého věku. Mezi hlavní příznaky patří svědění, nepříjemný pocit pnutí, šupinkovatění, zarudnutí a citlivost. V krajních případech dochází k popraskání a vzniku nepříjemných ran. Lidé si nejčastěji spojují suchou kůži s dehydratací či suchým prostředím. Příčin ale může být mnohem více a ne vždy jsou na první pohled patrné.

MÁME PRO VÁS ŘEŠENÍ

↓↓↓↓

C2 Callusan hydro rgb

Callusan HYDRO -

pro suchou a dEHYDRATOVANOU pokožku

Zvláčňující pěna Callusan HYDRO je ideální pro všechny, které trápí suchá dehydrovaná pokožka. Složení obohacené o 5% syntetickou močovinu (Urea) a účinnou kyselinu stearinovou dodává kůži vlhkost a sametovou hebkost. Pěna je vhodná k péči o nohy i o celé tělo. Nemastí, naopak pomáhá získat pokožce její přirozenou pružnost a vlhkost. Při pravidelném používání zabrání šupinkování kůže, suchým místům i podráždění.

Obsahuje 5% Urea (syntetická močovina) a je vhodný také pro diabetiky.

PODÍVAT SE NA CALLUSAN HYDRO

 

Příčiny suché kůže na nohou


  • Nevyvážená strava
  • Hormonální výkyvy
  • Dehydratace
  • Stres, úzkost a jiné psychické problémy
  • Vnější prostředí - chlad, sucho nebo naopak teplo a slunce
  • Kontakt s dráždivou látkou
  • Úzká či příliš hrubá obuv a oblečení
  • Dlouhé stání na nohou
  • Zvýšený pohyb

 

Jak na suchou kůži?


Než se pustíte do hydratování pokožky, je důležité se zamyslet, proč suchá kůže na nohou vzniká. Zda za to může nevyrovnaná strava, pobyt v nevhodném prostředí, nedostatečná péče o pokožku nebo třeba stáří (je přirozené, že s rostoucím věkem klesá pružnost pokožky a ta se postupem věku stává sušší). Jakmile objevíte příčinu, můžete se pustit i do hydratace suché kůže.

  1. Správná péče o pokožku - Sprchujte se vlažnou vodou a po osušení pokožku ošetřete šetrnými produkty na suchou pokožku (z naší nabídky doporučujeme Callusan HYDRO, RAPID či FORTE).
  2. Vyhýbejte se parfémovaným přípravkům a prostředkům s alkoholem.
  3. Zaměřte se na bohatou stravu plnou vitamínů a minerálů.
  4. Zvyšte svůj pitný režim.
  5. Vyhýbejte se alkoholu a nikotinu.
  6. Chraňte kůži před chladem a sluncem (doma i venku).
  7. Omezte dlouhé stání na místě nebo si naopak dopřejte klid od neustálého pohybu.
  8. Nenoste příliš upnuté boty, ponožky či punčocháče.
  9. Pravidelně pokožku hydratujte.

 

C7 Callusan rapid rgb

Callusan RAPID -

na suchou kůži se sklony k plísním

Suchá kůže na nohách bývá (stejně jako vlhká chodidla) náchylná k plísňovému onemocnění. Účinná pěna Callusan RAPID nabízí skvělé řešení pro ty, kteří chtějí zmírnit suchou kůži na nohou a zároveň zamezit vzniku plísní. Pěna obsahuje přírodní výtažky z islandského mechu a černého rybízu. Neobsahuje clotrimazol, přidaná barviva ani parfémy a navíc je vhodná i pro diabetiky.

Obsahuje 5% Urea (syntetická močovina) a je vhodný také pro diabetiky.

PODÍVAT SE NA CALLUSAN RAPID

C1 Callusan mares rgb

Callusan mares -

pro suchou pokožku s osvěžující vůní

Krémová pěna MARES na ruce, nohy a celé tělo vám odhalí to nejlepší, co moře a oceány nabízí. Výtažky z hnědých řas s vysokým obsahem cenných látek, mořský kolagen a další minerály v původní bio formě, které navracejí kůži přirozenou vlhkost. Spolu s osvěžující vůní vše vytváří perfektní kombinaci, která bude hýčkat pokožku nohou i celého těla.

PODÍVAT SE NA CALLUSAN MARES

Callusan hand+ -rgb

Callusan HAND+ -

pro SUCHÉ RUCE

Jemná pěna na ruce Callusan HAND+ vás překvapí příjemnou aplikací a rychlým vstřebáváním. Konzistence je lehká jako pírko a přitom vysoce hydratační. Pěna zvláční pokožku, aniž by na ni zanechala nepříjemný mastný film. Po použití bude kůže na rukou odolná, hladká a na první pohled atraktivnější. Za jedinečné účinky vděčí pěna mléčným proteinům a avokádovému oleji, které si díky šetrné inovativní technologii uchovaly většinu vzácných látek.

PODÍVAT SE NA CALLUSAN HAND+