Zůstaňme v kontaktu

Přihlašovací údaje vám zašleme na e-mail.

Pro diabetiky

Diabetem melltius neboli cukrovkou trpí v České republice více než 900 000 lidí. Jedná se o chronické onemocnění, které se nedá zcela vyléčit a které s sebou nese i řadu komplikací. Mezi ty nejčastější patří diabetická neuropatie, která postihuje až 1/3 nemocných a přechází v syndrom diabetické nohy. Tyto nemoci mohou diabetikům znepříjemňovat běžný život a v krajních případech vést až k amputaci končetiny, kterých je ročně provedeno až 10 000.

MÁME PRO VÁS ŘEŠENÍ

↓↓↓↓

C2 Callusan hydro rgb

Callusan HYDRO -

pro suchou a dEHYDRATOVANOU pokožku

Zvláčňující pěna Callusan HYDRO je ideální pro všechny, které trápí suchá dehydrovaná pokožka. Složení obohacené o 5% syntetickou močovinu (Urea) a účinnou kyselinu stearinovou dodává kůži vlhkost a sametovou hebkost. Pěna je vhodná k péči o nohy i o celé tělo. Nemastí, naopak pomáhá získat pokožce její přirozenou pružnost a vlhkost. Při pravidelném používání zabrání šupinkování kůže, suchým místům i podráždění.

Obsahuje 5% Urea (syntetická močovina) a je vhodný také pro diabetiky.

PODÍVAT SE NA CALLUSAN HYDRO

 

Diabetická neuropatie


Až 300 000 diabetiků ohrožuje diabetická neuropatie - postižení nervů končetin. Nemoc se projevuje mravenčením, svalovou slabostí, bolestí, sníženou citlivostí a pohyblivostí. Končetiny se špatně prokrvují, kůže je suchá, tenká a špatně se hojí. Nejčastěji diabetická neuropatie postihuje dolní končetiny a v případě přehlížení a neléčení může přejít do syndromu diabetické nohy.

Syndrom diabetické nohy


Jedna z nejčastějších komplikací, která se objevuje v pozdním stádiu neuropatie. Kůže ztrácí kvůli nedostatečnému zásobování svou pružnost a pevnost, snižují se její tepelná regulace a pokožka je mnohem citlivější a náchylnější k poranění. Syndrom diabetické nohy se často projevuje jako diabetický vřed, osteoartritida nebo gangréna. V krajních případech dochází až k samotné amputaci končetiny. Komplikacím se však v mnohých případech dá předejít správnou prevencí a péčí o nohy

Péče o nohy u diabetiků


Diabetici mívají na nohou suchou a citlivou pokožku. Tento jev způsobuje špatné prokrvování a zásobování končetin. Kůže ztrácí svou přirozenou pružnost a elasticitu, je náchylná na poranění a špatně se hojí. Je proto potřeba dodávat pokožce přirozenou vlhkost zvenku a podpořit tím její obranyschopnost, aby byla schopna se vyrovnat s vysokou zátěží, které je denně vystavena. 

Diabetici by měli věnovat zvýšenou pozornost péči o nohy a brát ji jako svou každodenní rutinu. Se správnou prevencí a úpravou životosprávy totiž mohou výrazně snížit riziko vzniku nechtěných komplikací a žít plnohodnotný život stejně jako ostatní.

Podiatričtí specialisté, respektive podologové a diabetologové doporučují používat přípravky na ošetření pokožky nohou bez obsahu tuků. Právě tuky ucpávají kožní póry a snižují přirozenou funkci pokožky. Kůže nemůže dýchat, přehřívá se a tím pádem i více vysychá. Vzniká tím začarovaný kruh, který stav pacienta opakovaně zhoršuje

Krémové pěny Callusan pro diabetiky


Krémové pěny Callusan jsme vyvinuty tak, aby splňovaly veškeré požadavky diabetiků. Neobsahují tuky, nemastí a zachovávají přirozenou funkci pokožky. Skvěle si rozumí i s kompresními punčochami a pro ošetření kůže stačí malá dávka o velikosti oříšku.

Z naší nabídky doporučujeme diabetikům zejména pěny HYDRO, EXTRA, FORTE a RAPID.

Výhody krémových pěn Callusan
  1. Lehká a vzdušná konzistence - Pěny nezanáší póry na kůži, pokožka tak může „dýchat“ a její důležité funkce zůstávají zachovány.

  2. Zabraňují vzniku a šíření plísňových onemocnění.
  3. Obsahují syntetickou močovinu (Urea), která funguje jako zásobárna voda a díky které bude pokožka jemná a přirozeně vlhká.
  4. Složení pomáhá obnovit pružnost a pevnost pokožky, a tím i její odolnost vůči poranění.
  5. Neobsahuje umělá barviva a parfemace. 
  6. Jsou vhodné i při nošení kompresních punčoch.

 

Dermatologické testování


Klinické testování prokázalo, že pravidelné používání krémových pěn Callusan významně zvyšuje obsah vlhkosti v pokožce a udržuje tak její přirozené vlastnosti. Testování se zúčastnily desítky lidí a po několika týdnech používání došlo v 98 % případech k výraznému zvýšení přirozené vlhkosti kůže. Pěny Callusan také přispěly významně ke snížení suchosti, svědění a šupinatění pokožky, k jejímu zjemnění a eliminaci zrohovatělé kůže.

C3 Callusan extra 300-125-40ml-rgb2

Callusan EXTRA -

ZVLHČUJE kůži a CHRÁNÍ jí PŘED POŠKOZENÍM

Krémová pěna pro každodenní péči o velmi suchou a drsnou kůži. Při pravidelném užívání zvlhčuje pokožku a chrání ji před poškozením. Obsahuje účinné 10% Urea (syntetickou močovinu), které zvláčňuje kůži a proniká i do jejich hlubších vrstev. Pěna pokožku nemastí, ale dodává ji přirozenou vlhkost a pružnost. Složení je obohaceno o kyselinu stearinovou, která navíc chrání kůži před nepříznivými vnějšími vlivy a vyrovnává mastící efekt.

Obsahuje 10% Urea (syntetická močovina) a je vhodný také pro diabetiky.

PODÍVAT SE NA CALLUSAN EXTRA

C4 Callusan komplet

Callusan FORTE - změkčuje kůži a dodává jí pružnost

Krémová pěna Callusan FORTE obsahuje vysoká podíl Urea (syntetické močoviny), které přispívá ke zmírnění zrohovatělé kůže. Ve složení se navíc ukrývá avokádový olej a bambucké máslo. Obě složky společně pomáhají hydratovat suchou ztvrdlou kůži a navrací ji zpět pružnost. Callusan FORTE ocení i diabetici a lidé s citlivou pokožkou. Neobsahuje přidaná barviva ani parfémy, pokožku nemastí a zanechává ji příjemně zvláčněnou.

Obsahuje 15% Urea (syntetická močovina) a je vhodný také pro diabetiky.

PODÍVAT SE NA CALLUSAN FORTE

C7 Callusan rapid rgb

Callusan RAPID -

na suchou kůži se sklony k plísním

Suchá kůže na nohách bývá (stejně jako vlhká chodidla) náchylná k plísňovému onemocnění. Účinná pěna Callusan RAPID nabízí skvělé řešení pro ty, kteří chtějí zmírnit suchou kůži na nohou a zároveň zamezit vzniku plísní. Pěna obsahuje přírodní výtažky z islandského mechu a černého rybízu. Neobsahuje clotrimazol, přidaná barviva ani parfémy a navíc je vhodná i pro diabetiky.

Obsahuje 5% Urea (syntetická močovina) a je vhodný také pro diabetiky.

PODÍVAT SE NA CALLUSAN RAPID

C6 Callusan vinum rgb

Callusan VINUM -

PRO UNAVENÉ A TĚŽKÉ NOHY

Osvěžující pěna pro blahodárnou péči o unavené a těžké nohy. Ať už je příčinou dlouhé stání nebo zvýšená fyzická námaha, pěna Callusan VINUM zmírní pocit těžkých nohou, zvláční pokožku a přispěje k celkové pohodě. O vlhkost se ve složení postará glycerin a Urea (syntetická močovina), o kvalitu pokožky bambucké máslo, jojobový olej s vitaminy. Složení je navíc obohaceno o cenný výtažek z listů červené vinné révy a jírovce maďal. Potěší také osvěžující mentol, který vykouzlí na nohou příjemný chladivý efekt.

Obsahuje 3% Urea (syntetická močovina) a je vhodný také pro diabetiky.

PODÍVAT SE NA CALLUSAN VINUM